Förr eller senare exploderar jag - John Green

 
(25/6-14)
 
 
(7 tim 29 min)
 
Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan den dagen då hon fick sin cancerdiagnos för tre år sedan.
 
Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad hemma vid teven. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det är inte cancern som gör henne deppig det är vetskapen om att hon ska dö).
 
Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer samma mönster som ett AA möte.
 
Men en eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp. Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k.
 
Det här är en berättelse om cancer, visst, med det är framförallt en förkrossande vacker och gripande historia om livet, Hazel Grace och Gus. Om att vara ung och ändå stå med ena foten i graven. Om att tro att man aldrig mer kommer att bli glatt överraskade. Om att få sin sista önskan uppfylld.
 
 
Wow......en bok som berör på många olika sätt. Boken får en stark 3:a av mig!
 
Boken handlar om Hazel som har lungcancer och får gå och dra runt på syrgastuber, än vart hon skall gå. Hazel beskriver hennes tankar, funderingar och rädslor för vad som skall komma....döden. Hennes rädsla för att vara en "granat"....att hon skadar alla i hennes närhet (både när hon lever och när hon är död)...helst hennes föräldrar och nu också Gus.
 
Är så glad att jag och de mina är friska!
 
De som är sjuka i cancer har rätt att få en önskan uppfylld. Hazel hade redan förverkligat hennes önskan när hon trodde hon skulle dö när hon var 13 år och ångrar att hon inte sparat den. Hon älskar en författare som bor i Holland och har blivit ditbjuden av honom. Gus använder sin önskan och de åker båda till Holland, mötet med författaren blir en besvikelse. I Holland får hon även veta att Gus har fått tillbaka sin cancer och att det nu spridit sig i hela hans kropp.....helt ofattbart!
 
Nu vill jag bara se filmen - en del säger att den är mycket bättre än boken! Spännande.....
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg