September kan slänga sig i väggen!

Skitmånad är bara förnamnet!
 
Jag har alltid verkligen gillat september månad.....tills i år. Denna månad har bara varit så hemsk, ledsam och jobbig.....på alla tänkbara sätt. Det började med att:
  • min pappa blev sjuk och gick hastigt bort
  • Maya gjorde illa en klo
  • Maya dålig i magen pga av metacam hon fick pga av klon
  • Jag har varit sjuk några dagar
  • "Min" skog har skövlats ner till total oigenkännlighet 
  • Husbilen körts ner till Mariebeg för vinterförvaring
Men, nu tillbaka till förhoppningvis septembers månads sista ledsamhet.....att lämna in husbilen för vinterförvaring. Jag hade tidigare frågat om min mamma ville följa med på denna tripp och det ville hon. Så Jocke körde våran husbil in till stan (OK/Q8), jag (och hundarna såklart) hämtade upp min mamma med min bil och Jockes pappa strålade samman med oss med sin husbil.
 
 
Nu åker vi....
 
 
Framme i Marieberg.....och jag blir lika förskräckt varje gång jag ser denna enorma plåtbyggnad. Min mamma blev också tagen av denna byggnad.....ja, en sak som är säker, den sätter sina spår i en. Jocke och Alrik parkerade husbilarna utanför och gick sedan in för att betala. Det är "gubben" som hyr ut som kör in husbilar och husvagnar (även båtar) in i skräckens hus. Denna byggnad  måste med all säkerthelt svälja minst 100 ekipage.
 
Medan de fixade med husbilarna så gick jag och mamma en kortare sväng med hundarna.
 
 
När vi åkte hem (alla fyra i min bil), sa Jocke att de skulle ha insläpp i 4 helger till, för det var så många som ville utnyttja höstens fina dagar nu när sommaren har regnat bort. Varför visste inte vi om detta? Då skulle vi kanske kunnat åka ut på en sista tripp....suck. Men, nu är det gjort och nu får vi vänta tills april 2024 innan vi får se "henne" igen.
 
Det är så vackert där nere, med sina krokiga vägar, höga berg, sjöar och havsvikar. Vi åkte igen massa små byar som tex Nässom, Marieberg, Nyhamn, Köja, Sundsta, Hjälta, Bjärtrå, Grössjö, Träsk och så ut på E4:an igen. Det som är väldigt tragiskt är att det är väldigt många hus som verkar stå helt öde i de flesta byarna vi åkte igenom. Jag blir så ledsen när man ser detta, för just dessa hus har en gång haft liv och fått kärlek och nu ser de bara så ensamma och övergivna ut.
 
 
På hemvägen var vi alla fyra hungriga, så vi stannade till på Docksta baren och käkade en sen lunch. Det var inte så mycket folk där när vi kom, men de droppade in en efter en mest hela tiden medan vi åt vår schweizerschnitzel med pommes, grönsaker och dillsmör. Och som grädde på moset så bjöd Docksta baren på kaffe/te och valfritt fikabröd efter maten. Detta var lite otippat för man fick välja mellan en massa olika bakverk.....som tex cookies, wienerbröd, biskwier m.m.
 
Nu är vi alla mätta och nöjda och en aning trötta.....så nu rullar vi hemmåt mot Ö-vik igen!
 
Höll på att glömma.....tusen tack för maten Alrik!
 
 
Visa fler inlägg