Black and tan

Det första jag tänker på när jag hör ordet Black and tan är hundar i alla dess olika former och raser. Jag har själv två pudlar i färgerna black and tan.....alltså svart och brun/röd. Denna färgkombination tycker jag är det absolut vackraste på en hund. De får ett sådant undebart uttryck med sina bruna fläckar ovanför ögonen, i sitt ansikte, de bruna fläckarna på deras bringa, en viss del brunt på benen och bak i rumpan.
 
 
Här kommer några fler hundraser med denna färgkombination:
 
Rottweiler
Dobermann
Jack Russel
Gordonsetter
Cavalier King Charles Spaniel
Pudel
Dvärg Pinsher
Cocker spaniel
Coonhound
Tax
Chihuahua
Pomeranian
Prazsky krysarik
Australian Kelpie
English toy terrier
Lancashire Heeler
Afghan
Shiba Inu
Beauceron
Tysk jaktterrier m.fl
 
Jag funderade på vart just det uttrycket black and tan kommer ifrån och sökte lite information om detta på Internet.
 
Jag hittade detta på Wikipedia: "Black and Tans var en provisorisk paramilitär styrka som rekryterades i Storbritannien för att sättas in i Irland i striderna under irländska frihetskriget åren 1920-1921".
 
Detta stod på sidan Historia om hur färgen och uttrycket uppkom: "Polisen blev så överbelastad att regimen i London valde att anlita arbetslösa före detta soldater från första världskriget som hjälppoliser. Det var så många som anmälde sig att man inte hade uniformer till alla, men det löste man genom att använda militära överskottslager".
 
Det verkar inte som om dessa soldater som fick öknamnet black and tan...pga deras färger på kläderna inte var de mest sympatiska männen. De var brittiska soldater stred mot IRA på Irland på 1920 talet. 
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Det finns även en slags drink eller drink är kanske att ta i......med just namnet Black an tan. Det är ett ljust öl och ett mörkt öl (Guinness) som hälls upp i ett glas.....den ljusare ölen underst.Det ser väldigt vackert ut, men tyvärr så kommer jag nog aldrig smaka denna "drink".....för jag tycker öl inte alls är gott. Här nedan kommer ett litet YouTube klipp på hur man själv kan göra denna Black and tan.
 
 
Visa fler inlägg