Deepwater Horizon

 
Den 20 april 2010 börjar som vilken dag som helstpå världens mest sofistikerade oljerigg. Men en serie olyckor förvandlar plötsligt Deepwater Horizon till ett inferno av explosioner och eld, och arbetarna blir fångade i den enorma dödsfälla som oljeriggen nu utgör. Nu måste teknikern Mike Williams (Mark Whalberg) uppbringa allt sitt mod för att hjälpa sina kollegor att komma levande därifrån.
 
Filmen får en stark 3:a. Det är en verklighetsbaserad berättelse - och handlar om hur BP försöker gena för att de ligger efter med ca 50 dagar i borrandet efter olja. De struntar i vissa viktiga tester...det kostar tid och pengar.
 
Mike är elektriker ombord på oljeriggen och redan från början så är hans chef i luven på de två BP cheferna som är där ute, om varför de inte kollat och testat allt ordentligt. De kör några andra tester, men vad de inte vet är att havsbottnen börjar läka massa gasbubblor...det de kollar efter är slam som ska komma upp ur rören. När gasen väl stigit upp till riggen...ja, då bryter helvetet lös.
 
 
Böcker, film & musik | | Kommentera |
Upp