Sommardöden

(12 tim 48 min)
 
Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten  sett. Tidigt en morgon hittas en fjortonårig flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park.  Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollega Zeke tvingas försöka nysta i de få ledtrådar som finns. Malin, som själv har en dotter i samma ålder, berörs mycket illa av det som hänt. Samtidigt anmäls en annan flicka försvunnen av sina föräldrar och kort därpå görs en fasansfull upptäckt vid en badplats utanför staden.
 
Boken får en stark 2:a av mig! Även i denna bok (precis som i den förra Midvinterblod) så talar de döda, än fast ingen hör dem....jobbigt tycker jag. Själva historien är spännande och annorlunda, men detta är den andra boken som de döda talar...ska alla böcker i denna serie ha detsamma i sig tro? Det är 10 böcker i denna serie. Har redan laddat ner del 3 och 4.....så jag ska även ge dem en chans, men om de döda fortsätter tala så blir bok 4 den sista...
 
Boken handlar om Malin Fors och hennes kollegor på polisstationen i Linköping.
 
En flicka hittas i en park och hon är alldeles söndertrasad och helt naken...och hon minns ingenting. Detta blir inte lätt inser Malin snabbt. Men, en kort tid efter detta så hittar en hund en annan flicka som är nedgrävd vid en badplats....död. Nu är det en seriemördare som de måste få tag i...det lyfter varje sten i hela Linköping, men hittar ingenting alls. När Malins egen dotter försvinner....ja, då ökar spänningen ett snäpp.
 
 
 
 
Visa fler inlägg