Gott Nytt ÅR.....och välkommen 2023

Idag är det den sista dagen på år 2022.....och den startade med regn, blåst och en grå himmel. +3 grader hade vi vid 11:30 tiden och gatorna är täckta utav is och vår infart skulle man kunna åka skridskor. När vi idag gav oss ut på årets sista längre promenad (ca 1 timma och 15 minuter), så var det bara att ta på sig Icebugsen, för vi vill komma hem utan skador.
 
 
Sandbilarna kör för fullt, men de verkar bara sanda i mitten på vägarna. Kommunen måste kanske spara in på sandandet så här innan årets bokslut....vem vet.
 
 
Vi fortsätter promenaden (tack och lov så har det slutat regna) men, trots att vi har broddar på skorna så gäller det att ta det försiktigt.
 
 
De som gillar att åka skoter måste vara lite ledsna nu i detta töväder. Täfteåsjön, där skoterleden går över ser inte alls säker ut längre. Skoterspåren håller inte ens för Kira....allt är så mjukt och poröst. Än fast vi inte har skoter, så vill jag gärna att skoterspåren runt där vi bor blir hårt packade så att vi kan gå våra promenader där istället för efter vägen.
 
 
Plötsligt händer det......vid 13:30 tiden så blev allt ljust inomhus. Solen.....solen tittade fram en kort sekund....magiskt. Det är precis som om solen önskade oss alla ett Gott Nytt År.....och ett vidunderligt 2023. Visst måste vi tro på detta.....
 
 
Vi kommer att vara hemma under denna sista dag på 2022....det är så skönt att bara få mysa här hemma. Inga krav....inga måsten....bara att njuta av dessa årets sista timmar tillsammans med "gubben" och "voffsingarna"! Ett annat stort plus med att vara här hemma är att det skjuts knappt några raketer/smällare alls här. Hundarna är i och för sig inte alls rädda för detta, men varför chansa.
 
Jag, Jocke Maya och Kira önskar er alla ett Gott Nytt År....ett underbart 2023!
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Tänk på att i morgon vänder vi alla upp den första tomma sidan på en 365 sidig bok.....så skriv en bra berättelse!
 
 
Visa fler inlägg