Ole dole

 
(9 h 11 min)
 
Ett ungt förälskat par vaknar upp ur medvetlöshet, desorienterade och fångna i något som verkar vara en kakleklädd container. Det är mörkt och kallt, och det är omöjligt att ta sig ut. Deras fängelse tycks först vara helt tomt med när de famlar i mörkret finner de två saker: en revolver och en mobiltelefon.
 
Det ringer i mobilen. En röst talar om att vapnet är laddat med en kula. Den som skjuter den andra kommer att bli fri och får leva. Därefter bryts samtalet. Det tar två veckor av hunger, skräck, smuts och kyla innan en av dem ger efter. Någon har satt den här typen av kidnappningar i system; flera par försvinner - arbetskollegor, mor och dotter, två prostituerade kvinnor. Alla ges samma ultimatum. En får leva. En får dö.
 
Kriminalkommisarien Helen Grace och hennes kollegor har aldrig upplevt något liknande. De ser inget samband mellan offren. Helene är skicklig, stark och rättfärdig. Men hon har själv upplevt fruktansvärda saker och måste regelbundet ge upplopp åt sina inre demoner genom att låta sig piskas. När Helen äntligen tycker sig se ett mönster i utredningen är lösningen långt värre än hon någonsin kunnat ana.
 
Huvva vilken hemsk bok - en riktig otäck rysare. Boken får en 3:a av mig!
 
Tänk att vi fångad av någon galning tillsammans med din man, dotter eller mamma och får ett ultimatum att den som fångat dig. Skjuta den andra och själv överleva eller dö båda två i svält....fy vad hemskt!
 
Boken handlar om Helen, en kommisarie som får en seriemördare på halsen. Nu försöker de alla finna denna mördare som visas vara en kvinna. Efter ett antal mord så försår Helen tillslut att alla dessa mord har en koppling till henne...
 
 
Visa fler inlägg