Jack i pannan

Izabell skickade ett sms och sa att hon fått ett fult jack i pannan efter en olycka på Rock on the Docks i går kväll. Hon stod långt framme och lyssnade på nåt band och så blev hon oturligt nog knuffad så hon ramlade med pannan in i hörnet på en av högtalarna. Det blödde ordenligt sa hon....stackars lilla gumman.....buhu! Hon fick hjälp av någon som arbetade där och blev omplåstrad - men den personen sa att det räckte med omplåstringen och att hon kunde stanna kvar om hon ville.... MEN......när jag såg såret så förstod jag direkt att detta borde hon ha varit och sytt och så här flera timmar efteråt så är det ju för sent....
 
Jag och Jocke hämtade henne och körde henne till akuten så att såret fick blir ordentligt tittat på. Läkaren sa att hon borde ha sytt (som jag sa), men nu så fick hon en massa sårtejp som ska hålla ihop kanterna på såret som var 15 mm långt. Hon ska ha på dessa tejpbitar i ca 7-10 dagar. Sjuksköterskan som plåstrade om henne sa att vi ska anmäla detta till vårt försäkringsbolag, genom att det kan bli ett ärr som syns efter detta.
 
Plåstret hon fick av personalen på Rock on the Docks
 
Jacket.......åhhhhhhhh :( Som ni kanske också ser.....ett plåster hjälper inte på detta djupa jack!
 
 Jocke kollar på såret genom microskopet.....det såg otäckt ut!
 
Kollade upp vad som står i Izabells försäkring och där stod det att hon hade en försäkring gällande ärr:
(Länsförsäkringar)

E.3 Ersättning för vanprydande ärr

Rätt till ersättning inträder först efter avslutad behandling och sedan ärr eller kosmetisk defekt bedömts vara kvarstående för framtiden, dock tidigast 2 år efter det att sjukdomen blev aktuell eller olycksfallsskadan inträffade. All eller till viss del tillkommande ärr eller kosmetisk defekt som inträffar efter fyllda 30 år omfattas inte av försäkringen. En förutsättning för ersättning är att skadan krävt läkarbehandling. Ersättningens storlek bestäms enligt en särskild vid utbetalningstillfället gällande ärrtabell och oberoende av valt försäkringsbelopp för invaliditet. Ersättning för ärr eller kosmetisk defekt lämnas inte vid tandsjukdom.

Jag fattar inte varför det ska ta minst 2 år innan skadan/ärret kan bedömas? Det borde ju ta kortare tid än så att se hur ärret kommer att bli....eller?

Försäkringsbolaget kommer att skicka ut papper hem till Izabell som hon ska fylla i: När, vad och var hon sökt vård m.m. Vi kommer då samtidigt att göra en anmälan på det ärr hon fick på magen efter blindtarmsoperationen....som inte läkt så snyggt som läkaren sa då....Nu är det bara att vänta och se vad som händer!

Visa fler inlägg