Snuffelmatta...

Nu har jag ÄNTLIGEN blivit klar med Mayas Snuffelmatta....pust! Allt som allt så tog detta mig ca 2 timmar att göra, men ni som inte har ont i händerna/tummarna så går det nog betydligt fortare. 
 
Snuffelmattan gör så att hunden blir mentalt stimulerad, den är bra om hunden helt enkelt är uttråkad, hunden får arbeta med nosen och olika lukter, fokusera hjärnan, kan ha den istället för matskålen eller helt enkelt bara för skoj!
 
Åkte som sagt var tidigare idag till Rusta och införskaffade mig en gummimatta/dörrmatta med hål och några fleecefiltar...allt som allt gick detta på 200 kronor och då köpte jag även en rulle bajspåsar. För denna summa kommer jag att kunna göra minst tre stycken Snuffelmattor (fyra om jag köper en fleecefilt till), beroende på vilken storlek man vill ha på den. Har man fler hundar så kanske man vill ha hela stora dörrmattan. Billig aktiveringsmatta när man kan göra den själv. Det var ju inte så längesedan jag gjorde en egen hundkorg också....vad händig jag har börjat bli :)
 
Så här gjorde jag:
 
Först kapade jag dörrmattan i mindre bitar och jag använde mig av en mattkniv.
 
 
Fleecefiltarna packades upp och saxen kom fram. Nu är det bara att klippa för glatta livet. Jag klippte remsorna 3 cm breda och 3 dm långa...det blev perfekt tyckte jag.
 
 
Nu är det bara att börja knyta remsorna igenom alla hålen på mattan.
 
 
Jag började med att knyta i alla stora hålen, men upptäckte så att godiset jag la i ramlade rakt igenom snuffelmattan....det är ju inte poängen. Jag började knyta i alla de små hålen också...det gick utan problem och det bildades en vackert mönster på baksidan
 
 
Nu ska Maya få inviga den och hon fattade direkt vad hon skulle göra. Hon stod ganska länge och nosade och luktade och hittade både godis och sin egen hundmat gömd bland fleeceremsorna. En hit med andra ord!
 
 
God Natt!
 
 
Visa fler inlägg