Vår husbil krånglar.....buhu!

Men, innan vi går in på det så ska både Kira och Maya rakas nu på förmiddagen. Först måste de ju ut och pinka + att kolla in vad grannen tvärs över vägen gör.
 
 
Ner till klipprummet och där ska det rakas två nosar, åtta tassar, två svansrötter och ett par öron + ett par öron skall kortas av. Kiras öron rakar jag korta pga att hon tyvärr så verkar vara ett "öronbarn". När hon har mindre päls på sina öron så kan luften enklara komma ner i hennes hörselgångar + att korta öron passar ju också till hennes frisyr. Mayas öron klipper jag relativt korta pga att hon annars tuggar på dem lika mycket som sina tuggben....eller så kliver på dem när hon nosar på mågot intressant under promenaden.
 
 
De blev ju hur söta som helst mina underbara pälsklingar. Till helgen (torsdag), så ska de båda badas och klippas.....och det känns så skönt att det är några moment mindre att göra då. Det som också känns underbart skönt är att det bara är tre dagars arbetsvecka och jag har bytt skift - går förmiddags till veckan (igen). Det känns så mycket skönare att sluta klockan 14:00 på onsdag än klockan 22:30.
 
 
Nu till mysteriet med vår husbil....men, först ska vi in och tanka upp den och samtidigt ge den en liten slurk dieselshock. Det är inte billigt att tanka....jisses amalia!
 
 
Allt började för 3 år sedan när vi var i Tyskland (på väg hem från vår Frankrike resa). Det var supervarmt ute...över 34 grader och vi stannade husbilen vid Bergen Belsen (se det inlägget här). När vi skulle starta vår resa hemmåt igen så hade motorlampan tänts - FEL I INSpRUTNINGSSYSTEMET...... och så här står det om den:
 
 
Felet försvann...eller rättare sagt...lampan slocknade och prestandan på motorn var precis som vanligt. Denna lampa har tänts och slocknat till och från under åren som gått....utan att husbilen gått sämre på något sätt - ända tills nu. När vi hämtade hem husbilen från vinterförvaringen har lampan aldrig slocknat igen + att nu orkar den inte längre i hög fart uppför backar, den sackar så in i bomben......suck. Jocke har gjort det han har kunnat....bytt filter, bytt slangar, bytt olja och nåt annat som jag inte kom på just nu. Jag blir så ledsen! Men som om detta nu inte ska räcka så tändes helt plötsligt en ny lampa.....och så här står det om den - PARTIKELFILTER IGENSATT:
 
 
Alltså.....ut och köra tills lampan släcks. Det låter ju helvrickat, men vi gör som det står. In med oss och hundarna i bilen.....för nu ska vi ut och åka. Vi var ute i över 1 1/2 timma och körde....och tror ni lampan slocknade. Icke då! Den kanske inte slocknar pga att den andra lampan lyser....vad vet jag? Nu blir det till att lämna in vår husbil till någon som förhoppningsvis kan fixa felet/felen och punga ut med en massa sköna tusenlappar. Fan också....ursäkta språket!
 
 
På vägen hem så åkte vi förbi den nya brandstationen och där står två saker som stått i lekparker, här i Örnsköldsvik. Raketen har stått inne på den stora lekparken mitt inne i stan och Televinken har stått i Järved. Ni kan bara inte ana så mycket roligt man har haft med dessa....men, de togs bort för en massa år sedan. De har kommit på att de är farliga och barn kan göra sig illa på dem. Men, vilken tur att både jag och Jocke (och många, många andra) klarade sig helskinnade. Det är väl ett himla daltande med barnen idag....allt verkar ju vara farligt.
 
 
 
Allmänt, Husbil & Semester | |
Upp