Halkskydd i trappen

Tänk att det skulle till att en valp flyttade in i vårt hus innan vi satte dit halkskydd i trappen. Vi har tidigare haft halkskydd i form av remsor i den övre delen av trappen tidigare när en av våra änglahundar Royce ramlade i trappen (se det inlägget här). Trots att vi även haft Maya som valp så hade vi bara dessa remsor i trappen. Men, nu när Kira flyttat hem till oss så köpte jag äntligen hem riktiga halkskydd....för hela trappen.
 
Vi började med att rengöra trappen som nu torkar till....
 
 
Vi provgick i trappen för att se vart vi ska fästa halkskydden - man går ju liksom inte på dens smalaste delen av trappen. Nu börjar vi klistra fast dom....
 
 
Titta så fint det blev....inget mer halkandes i denna trapp - varken för två,- eller fyrbeningar.
 
 
Kira (snart 4 månader) har nu sprungit upp och ner och är överlyckig över att inte behöva halka....med andra ord den är godkänd. Maya vår äldre hund (2 år) har aldrig behövt dessa halkskydd, men jag tror även hon uppskattar detta.
 
 
När vi fixar till nere i källaren så ska vi även sätta halkskydd där. Vi fick betälla två paket av dessa halkskydd (från Jotex), för att det fattades ett halkskydd i trappen...så surt. Men, då har vi till källartrappen när det är dags.