Lasangesoppa

Idag har jag provat på ett helt nytt recept....lasangesoppa. Jag har hittat det på FB, från en kille som heter Filip Ivanovic´ Håkansson. Det såg så himla gott ut så nu ska jag med andra ord testa den. Jag har gjort om den lite....så jag kommer att skriva ner de ingedienserna jag använde. Vill ni se orgnialet så får ni helt enkelt gå in på Filips FB sida....och han använde chiliflakes och basilika i sitt recept. 
 
Ingredisener (6 portioner):
 
500 gr nötfärs
Salt, peppar, vitlökspeppar, paprikapulver, oregano och chilikrydda...efter tycke och smak
1 gul finhackad lök
3-4 msk tomatpuré
1 brk finkrossade tomater
7-8 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
ca 12 lansangeplattor
ca 1 1/2 dl riven ost
150 gr philadelphia vitlök och örter (light)
1 påse babyspenat
lite margarin att steka i
 
 
Gör så här:
 
Stek köttfärsen i en större gryta eller panna och när köttfärsen fått fin färg tillsätter du den finhackade löken. Krydda efter tycke och smak.....
 
 
När allt stekt ihop och löken mjuknat tillsätter du tomatpuré och rör om så att allt blandas.
 
 
Tillsätt finkrossade tomater, vatten och köttbuljongtärningarna och låt puttra under lock i ca 5 minuter.
 
 
Nu ska du tillsätta lasangeplattorna som du bryter i små bitar och låter den sedan puttra i ca 20 minuter tills lasangeplattorna blir mjuka. Kocken har även fått sig ett glas rött....det blir liksom lite roligare att laga mat då...hahha.
 
 
När det gått 20 minuter så tillsätter du den rivna osten och den finhackade spenaten och rör om, så att allt blandas väl.
 
 
Till detta så har vi gjort två fuskvitlöksbröd. Vi rostar helt enkelt vitt bröd och breder på lite smör och så den magiska krydan "Garlic Butter", som jag köpte i USA när vi var där i somras. Det smakar precis som vitlöksbröd man köper på affären, så himla gott. 
 
 
Smaklig måltid.....och mums så gott det var. Detta kommer jag garanterat göra fler gånger och det smakade faktiskt lasange om man bortser från becamelsåsen....men, osten gjorde så att den blev krämig istället. Jag tycker att den mer liknar mer en gryta än en soppa i konsistensen, om jag ska vara ärlig....
 
 
Jag bara älskar att göra mat som allt ska vara i en och samma gryta....enkelt och praktiskt ska det va.