Agility inomhus...

Hur kan man sysselsätta hundarna inomhus? Jag brukar gömma godis, de får leta leksaker m.m., men, jag vill göra någonting mera. Hittade lite tips på hur man kan bygga egna agilityhinder inomhus i sitt eget hem. Det kan ju passa bra på mörka, regniga och gråa dagar/kvällar....
 
Det är bara fantasin som kan sätta stopp för dig och din hund. Här är några saker som jag kommit på:
 
Vända upp och ner på en tvättkorg eller en låda och få hunden att sätta sig på den.
 
Använda upp och ner vänd låda, men nu ska hunden klättra ner i lådan. Du kan börja med att kasta ner godis i lådan så att de måste klura ut hur de ska komma åt läckerbitarna och förhoppningsvis så kommer hunden att självmant hoppa ner i lådan för att komma åt läckerbitarna.
 
Lägg ut en stege på golvet och locka med dig hunden och få den att gå mellan stegen. Börja bara med att gå väldigt sakta för att sedan öka takten när hunden fått en kläm på vad den ska göra.
 
Ställ två stolar en bit ifrån varandra och placera en filt över. Tada....nu har du en alldeles egen tunnel som hunden kan springa, krypa eller gå igenom.
 
Använda sig utav en skatebord är bra när man skall lära hunden att stå på saker som rör sig. Börja med att låta hunden bekanta sig med skateborden. När hunden inte upplever den så läskig kan du låta hunden lägga en tass på den.....med massor av beröm. Vem vet...du kanske har ett skatebordsproffs hemma...hahha.
 
Hopphinder utav böcker och en sopkvast kommer man långt med. Börja lågt och se till att underlaget inte är halt + att sopkvasten ligger löst ovanpå böckerna om den skulle råka riva hindret.
 
Balans och styrka.....med hjälp utav en balansboll/platta. Börja med att hunden sätter upp sina framtassar på den för att sedan få hunden att stå helt och hållet på den och balansera. Du kan även låta den stå kvar med framtassarna på den och låta den gå runt den....med hjälp enbart utav bakbenen.
 
Slalom mellan dina ben. Ställ dig med ena benet fram och locka hunden igenom. När den har gått under ditt ena ben sätter du fram det andra och lockar hunden igenom. Så fortsätter du bara att flytta fram så blir det som slalompinnar. Efter ett tag när hunden förstår vad du vill den skall göra kan du öka takten.
 
Plankan. Låt hunden balansera på en smal planka (beroende på storleken på din hund såklart), men den bör vara väldigt stabil så att den inte svajjar. Du kan börja med att låta den gå på plankan medan den ligger på golvet för att sedan höja upp den med hjälp utav böcker.
 
Balansbräda.....då behöver du en stabil planka och ett vedträ (eller annat som kan ligga under plankan). Lägg plankan på vedträt så att de vippar när hunden går på den. Börja med ett litet vedträ....för att succesivt öka svårighetsgraden + att du måste se till att vedträt ligger stabilt på golvet så att den inte glider omkring.
 
Nedan kommer några filmer jag hitttat på You Tube.....om hur du kan aktivera din hund i ditt eget hem. Det finns inga ursäkter....börja träna hemma med din hund.
 
 
Det finns ju även NTD (Novice Trick Dog), en titel som du kan skicka efter från USA. Då ska man filma sin hund när den gör ett viss antal olika trick och skicka in dessa till en jury. Klickan här för att komma till den sidan och läsa mer om detta + att där finns en massa olika tips på aktiviteter som din hund kan lära sig. Du kan även gå in på Hundtrick och trickhundar...som också har information om just NTD.
 
Lycka till!