Kanelbullesockerkaka
Hittade detta recept hos Lindas bak & matskola....och tänkte detta måste jag verkligen testa. Jag tycker jättemycket om sockerkaka och kanelbullar....men dessa tillsammans. Intressant! Nu kör vi...
Ingredienser (ca 12 bitar):
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
100 gra smält smör
2 dl mjölk
Fyllning:
2 tsk mald kanel
2/4 dl strösocker

Glömde äggen på bilden ovan....2 stycken
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke.

Blanda samman vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver. Rör sedan ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken och det smälta smöret.
Blanda kanel och socker i en separat skål
Häll 1/3 av smeten i en smord sockerkaksform. Strö sedan över 1/3 av kanelblandningen i formen. Häll sedan över hälften av smeten som är kvar i bunken och pudra på med kanelblandningen igen. Häll sedan över det sista utav smeten och resten utav kanelblandningen.

Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 43 minuter. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på ett fat. När den kallnat pudra över lite florsocker på toppen...

Den skall avnjutas i morgon på Jockes födelsedag och jag hoppas verkligen den är lika god som namnet låter....kanelbullesockerkaka.