Thailändska Paviljongen och Trollbyn (15/7)

Idag åker vi för att titta på det Thailändska Paviljongen som ligger mitt inne i skogen i byn Utanede som ligger i Ragunda kommun. Vi hade alla utom Jocke sett denna paviljong....så självklart så måste ju även han ha fått sett den. Men, jag hade int tänkt betala in mig....för så bra är det ju trots allt inte. Men, döm om vår förvåning.....det var GRATIS inträde. Jisses.....vilken grej....hahhah! Även fast det var en skylt vid entrén om att inte hundar fick följa med så verkar det som om denna regel också förändrats....för både Maya och Kira fick följa med oss in på området.
 
 
För att få gå in i paviljonen så måste man ta av sig sina skor och när vi var där inne så var det en Thailändsk kvinna som bad framför kungen Chulalongkorns staty och altare.
 
 
Medan vi var inne i paviljongen så satt min pappa ute på en bänk tillsammans med Maya och Kira.
 
 
Nu har vi sett detta och nu ska vi se på Trollbyn.....som den kända kostnären Rolf Lidberg tillägnas. Hela vägen dit så fanns det skyltar efter vägen som visade oss vägen till Trollbyn. Men, när vi kom dit låg allt öde och dött....med andra ord ännu en besvikelse. Det ska nämligen finnas världens största trollmålning, utställningar, naturrum, souvenirförsäljning och naturstig, café med hembakat bröd och smörgåsar, uteservering med 50 sittplatser. Men, inte fanns det något där inte...den enda fördelen var att hundarna kunde få springa lösa en stund och busa.
 
 
Läste nu på Internet att Trollbyn i Järkvissle går i graven.....redan år 2020 (dråpslaget för trollbyn var Covid -19). Det kan väl tyckas lite märkligt att de inte då tar ner skyltarna som visar vägen dit längs efter Indalsleden + att de trycker om sina broschyrer.
 
Så här ser en utav hans målningar ut:
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Husbil & Semester | |
Upp