Köttgryta...Slow Cooker

Nytt recept igen då....denna gång blir det en köttgryta.
 
Ingredienser (8 port.)
0,8 kilo grytbitar (vi använder älgkött)
1 1/4 dl vetemjöl
2 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 tsk lökpulver
1 tsk timjan
2 msk rapsolja
7 dl köttbuljong (eller 5 dl köttbuljong och 2 dl rödvin)
2 dl tomatpuré
0,8 kg potatis
1/2 kg baby morötter
5 dl gröna ärtor
1 st silverlök
 
 
 
 
Gör så här:
Tärna potatisen och hacka löken och lägg allt samman i slow cookern med morötterna som du delat i mindre bitar.
 
 
Blanda mjöl, salt, peppar, lökpulver och timjan i en stor plastpåse. Skaka om blandningen så att allt mixas med varandra. Tillsätt grytbitarna och skaka så att blandningen blir jämt fördelat...
 
 
Bryn köttbitarna i olja i stekpannan...på alla sidor. Du behöver inte genomsteka köttet. Du kommer troligtvis behöva steka köttet i omgångar....det gjorde vi.
 
 
När köttet är stekt klart lägg över dem i slow cookern och rör om. Häll köttbuljongen i stekpannan och rör om med visp så att allt blandas. Tillsätt tomatpurén och vispa ihop allt till en sås....den kommer att tjockna på några minuter. Häll såsen i slow cookern och rör om.
 
 
I receptet så står det att man ska ställa in slow cookern på LÅG i 7-8 timmar, men vi testar istället med att HÖG i 5 timmar och det funkade hur bra som helst.
 
 
När det är ca 15 minuter kvar så häller du ner de gröna frysta ärtorna...så att de tinar  - rör om. Om grytan tjocknar för mycket medan du rör om - så kan du späda ut med lite vatten. Vi spädde med ca 1 dl rött vin....
 
 
Klart....och vi hade lite svartvinbärsgelè till och ett gott rött vin....mums!
 
 
Recept & annat gott | |
Upp