Kassler med broccoli och äggstanning
Ny rätt.....alltid lika spännande! Denna gång ska det bli en gratäng med kassler, broccoli och pasta + äggstanning. Nu kör vi....
Ingredienser - 6 port
5 dl okokt pasta (jag hade pennepasta)
8 ägg
1 purjolök
ca 7-8 skivor kassler
2 dl riven ost
1 1/2 dl matlagningsgrädde
6 dl fryst broccoli
salt och peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan enligt anvisning och häll den sedan i en ugnsfast form.
Koka broccoli i ca 5 minuter och låt den rinna av.
Tärna upp kasslern och lägg den på pastan och efter det broccolin som du skurit i mindre bitar. Skiva purjolöken och lägg den ovanpå.

Vispa ihop äggen och grädden ordentligt, salta och peppra.

Häll sedan äggsmeten över allt i formen och rör om med en gaffel så att äggsmeten fördelas jämt i formen.

Strö till sist över osten....man kan med fördel ha någon starkare ost.
Låt den sedan gå in i ugnen i ca 30 minuter....eller tills stanningen stelnat.
Klart....

Det var helt ok....men, det hade varit så mycket godare med en strakare ost så att det blir lite mer smak.
Hej,
Middagen med kassler och broccoli och äggstanning på ser så gott ut . Förslag: Vad kan man ersätta äggstanningens med något annat ( Stefan vill inte ha äggstanning på bla mat pajer mm). Tacksam för tips vad som kan ersätta äggstanning med något annat ? Tack för du vill dela med dig recept. / Maria