Kassler med broccoli och äggstanning

Ny rätt.....alltid lika spännande! Denna gång ska det bli en gratäng med kassler, broccoli och pasta + äggstanning. Nu kör vi....
 
Ingredienser - 6 port
5 dl okokt pasta (jag hade pennepasta)
8 ägg
1 purjolök
ca 7-8 skivor kassler
2 dl riven ost
1 1/2 dl matlagningsgrädde
6 dl fryst broccoli
salt och peppar
 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan enligt anvisning och häll den sedan i en ugnsfast form.
Koka broccoli i ca 5 minuter och låt den rinna av.
Tärna upp kasslern och lägg den på pastan och efter det broccolin som du skurit i mindre bitar. Skiva purjolöken och lägg den ovanpå.
 
 
Vispa ihop äggen och grädden ordentligt, salta och peppra.
 
 
Häll sedan äggsmeten över allt i formen och rör om med en gaffel så att äggsmeten fördelas jämt i formen.
 
 
Strö till sist över osten....man kan med fördel ha någon starkare ost.
Låt den sedan gå in i ugnen i ca 30 minuter....eller tills stanningen stelnat.
 
Klart....
 
 
Det var helt ok....men, det hade varit så mycket godare med en strakare ost så att det blir lite mer smak.
 
#1 - - Maria Otterborg:

Hej,
Middagen med kassler och broccoli och äggstanning på ser så gott ut . Förslag: Vad kan man ersätta äggstanningens med något annat ( Stefan vill inte ha äggstanning på bla mat pajer mm). Tacksam för tips vad som kan ersätta äggstanning med något annat ? Tack för du vill dela med dig recept. / Maria

Svar: Tack, ja den var god 😀. Jag vet faktiskt inte, men en ostsås kanske.
CARINA WESTIN