Inmurad

(9 tim 33 min)
 
Kent bor tillsammans med sin mor Gun på Blidö i Roslagens skärgård. Omständigheterna i det förflutna har lett till att de lever ett isolerat och ensamt liv. Den här våren inträffar en serie märkliga händelser på ön. Två män drunknar under mystiska förhållanden i Kyrkviken, Gun blir inlagt på sjukhus och Kent får ärva en helt främmande mans alla ägodelar. När Kent genomsöker den stuga han fått överta finner han ett brev som enbart är ämnat att läsas utav honom själv. Det berättar om en hemlighet som bevarats på Blidö i århundraden. En skrämmande historia som rör öns befolkning, kyrkan och dess omgivning. Kent ser det som sin plikt att undersöka sanningshalten i det han läst. Desvärre är han inte ensam om att känna till den mörka historien.
 
Boken får en 2:a av mig. Denna bok, Inmurad är andra delen i serien om Väsen....första delen heter Vätten.
 
Boken handlar om Kent som bor på Blidö....han är en tafatt och blyg man som bor tillsammans med sin mor. När hans mor hamnar på sjukhus så faller allt för honom....tills han får reda på att han ärvt en stor tomt med tillhörande stuga och lada på. När han tar modet till sig så går han in i huset han ärvt av en för honom okänd man...då hittar han en låda som är ämnad enbart för honom. I den lådan så beskriver den okända mannen för honom i ett brev om Blidös skrämmande historia. Självklart så måste ju Kent ta reda på om detta är sant....på gott och ont beger han sig ner i underjorden.
 
Samtidigt så smider en småskurk planer....för han vet också om den hemska historien om de tunnlar som finns i underjorden....om skatter och rikedomar.