Chokladgodis med crunch

Idag har jag gjort lite julgodis till Jocke....en chokladgodis utan spår av nötter. Det ska bli ca 30 bitar, som han får äta till jul medan vi andra gottar oss i vanligt choklad (Alladin ask).
 
Ingredinerser, ca 30 stycken
 
100 gr vit choklad
200 gr mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 gr rumsvarmt smör
1 tsk honung
1 tsk rom
4 st digestivekex
(lite hackade russin)
 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka den vita chokladen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in den i ugnen i ca 5-10 minuter. Chokladen skall få färg och bli lite krispig....håll koll för chokladen kan lätt brännas.
 
 
Hacka den mörka chokladen och lägg bitarna i en bunke. Koka upp grädden och häll den sedan över chokladen och låt stå några minuter tills chokladen smält. Rör sedan ner smör, honung och rom. Krossa digestivekexen och blanda i dem tillsammans med den vita chokladen (och russin).
 
 
Ta fram en form, ca 15 x 20 cm. Klä in den i palastfolie och häll över godissmeten i den och låt stå kallt i minst 1 timma.
 
 
Skär dem sedan i önskad form och njut!