Underbart vackert ute idag...

Idag så vaknade jag till ett vitt landskap och solen försöker med all kraft skingra dimman....magiskt vackert! Det droppar från träden och fåglarna kvittrar som bara den, det är alldeles tyst ute och vad kan man annat göra än att le och njuta. Man måste verkligen ta vara på alla guldkorn nu i dessa ovissa virustider.
 
 
Men, efter bara en liten stund in i promenaden så lyckades solen tränga undan dimman mer och mer....och den blå himlen syns igen. Underbart....på alla sätt. Men, tyvärr så är det sista gången vi går på lägdan nu.....i allafall på den än snötäckta delarna. På dessa delar så är lägdan uppplogad sedan tidigare i höst....så nu är leran så mjuk att skorna sjunker ner i den. På de grästäckta ytorna kan vi nog gå på ett tag till hoppas jag....
 
Nu i dessa fågeltider så är de koppel på hundarna som gäller.....ute på lägdorna har nu gåsar börjat samlas i väntan på att isen ska försvinna från sjön. Både mina små töser har "tyvärr" fågeljakt i blodet (precis som de var framavlade för en gång i tiden)!
 
 
Det blå huset i mitten av bilden.....Home Sweet Home!
 
 
Vissa går ut på promenad med sina hundar och andra med sin häst....åh, så härligt det är att bo på landet!
 
 
Gåsarna.....vi kunde komma ganska nära innan de flög iväg! Behöver jag säga att hundarna var uppspelta och väldigt ivriga.....längst ut i sina koppel.
 
 
 
Allmänt | |
Upp