Choklad cookies

Vi har bakat idag.....det bidde choklad cookies. Dessa har vi aldrig tidigare gjort, så det ska bli spännande och förhoppningsvis otroligt gott.
 
Ingredienser (36 st)
300 gr smör (rumsvarmt)
4 dl strösocker
4 msk sirap
4 tsk vaniljsocker
3 ägg
7 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
ca 200 gr choklad (grovhackad)
 
Gör så här:
Börja med att sätta på ugnen på 175 grader. Vispa sedan samman smör, socker, sirap och vaniljsocker till en fluffig smet.....tillsätt sedan äggen ett i taget och fortsätt vispa.
 
 
Blanda sedan samman de torra ingredienserna (mjöl, bikarbonat, kakao och salt) noga i en annan skål.
 
 
Tillsätt de torra ingredienserna (vi gjorde tvärtom) med smörsmeten och blanda ihop allt samman till en jämt smet med en slickepott eller träsked.
 
 
Blanda sist i den hackade chokladen och rör om så att chokladen fördelas jämt i smeten.
 
 
När allt detta är gjort så ska allt in i kylen och vila i ca 30 minuter. När dessa minuter gått så tar man ut den och delar upp smeten i 36 jämnstora bollar. Lägg bollarna (9 st) på en bakplåtspappersklädd plåt, med ordentligt avstånd mellan kakorna. Tryck till den lite lätt, jag använde som ni kanske ser...en gaffel.
 
 
In i ugnen i ca 10 minter i den nedre delen av ugnen (vi hade plåten i mitten). De ska bara hunnit bli gräddade i kanterna och fortfarande vara mjuka i mitten. När kakorna är klara dra över dem (på bakplåtspappret) till ett galler för att svalna.
 
Låt svalna innan servering! Kunde inte hålla mig, de var supergoda ljummen också :)
 
 
Obs....om du låter kakorna ligga kvar på den varma plåten kommer segheten försvinna pga att kakorna eftergrädddas.
 
Recept & annat gott | |
Upp