Fullmåne

Ikväll lyser det en rund och fin måne på oss....fullmåne. Månen är en vacker och magisk  skapelse....allas vår Luna. Jag tro att människor har fascinerats över denna sedan människan kom till jorden....alltså blir det en himla massa år av dyrkan och magi. Det där med att ha svårt att sova när det är fullmåne....det gäller inte alls för mig. Jag sover som ett sött litet barn....
 
Nerthus sida så står det detta om just månens magi: "Månen har alltid förknippats med kraftfull magi. Den påverkar oss både psykiskt och fysiskt. En förklaring till att månen ses som magisk är att det är lätt att studera månens kretslopp. Den växer sig full för att sedan tyna bort och till sist födas på nytt. Det gjorde att man trodde att månen hade en koppling till alla livets kretslopp, som t ex årstider, tidvatten, växtlivet, födelse och död. Månen betraktas även som känslornas härskarinna och därmed en grund för vårt andliga sinne. Dess starkaste egenskaper är intuition, ödmjukhet och inlevelseförmåga. Den symboliserar det mystiska och övernaturliga samt vårt förflutna och vårt minne". 
 
"Månen i September kallas för VINMÅNE - Städa och rensa upp fysisk, mental, emotionell och spirituell oreda. Grönsakerna är skördade och rör oss mot vindruvorna. Lägg energi på att vila efter arbete; balans mellan Ljus och Mörker, organisera".
 
 
Visst är den vacker!