Kidnapparen

(17 tim 19 min)
 
Tonåriga Alice Bodine är trött på alla krav som hennes omhuldande familj ställer och på att ständigt jämföras med sin perfekta syster Maureen. På systerns bröllopsdag rymmer hon från familjens gård för att prova på ett liv i frihet. Två år senare återvänder hon ångerfull till sina hemtrakter. Men på vägen hem blir hon kidnappad och bortförd, och förlorar allt hopp om att någonsin återse sin familj igen.
 
Tjugofem år har gått. Maureen lever tillsammans med man och tre barn ett gott liv på familjens gård, men saknaden efter Alice och frågorna kring hennes försvinnande är städigt närvarande. En dag hittas en medtagen och svårt misshandlad kvinna vid sidan av vägen. Kvinnan förs till sjukhus och det visar sig vara den försvunna Alice. Nu börjar hennes långa väg till tillfrisknande, acceptans, äkande och förlåtelse. Samtidigt är hennes kidnappare på fri fot.
 
Boken får en 4:a av mig!
 
Boken handlar om Alice som blir kidnappad på vägen hem efter att hon rymt två år tidigare efter sin systers bröllop. Hennes familj är så arg på henne för att hon inte har hört av sig till dem....så att de får veta vart hon är och hur hon mår.  Hon blir bortförd av en man som kedjar fast henne i en källare i många, många år. Han är en fanatsik religiös man och menar att hon nu är hans fru och ska föda honom söner. Dessa söner ska växa upp och bli hans soldater. Men, när hon föder flickor så tar han dem och säljer dem....för han vill inte ha flickor. Alice är totalt nedbruten....och har tappat allt hopp.
 
Samtidigt får man följa hennes familj på ranchen hon rymde ifrån - man får lära känna dessa starka kvinnor i flera generationer. Sorgen efter att en dotter försvunnit, ilskan för att hon nu struntar i dem, ovissheten om hennes försvinnande och saknaden efter henne.
 
Tjugofem år senare hittas en kvinna intill en väg i bara nattkläder och tofflor...svårt nedkyld och medtagen. Det visar sig vara Alice....och vägen tillbaka till livet är en lång väg för henne att vandra. Men, med hjälp av sin familj så blir hon sakta med säkert bättre...
 
 
Allmänt | |
Upp