Avalons härskarinna - del 2

(6 tim 56 min)
 
Ett grandiost epos om kvinnors krafter, hennes engagemang och kärlek. Maktpolitik, erövringar, våld och underkastelse är bara fonden mot vilken den allomfattande kärleken utspelar sig. Avalons härskarinna skildrar de tre översteprästinnorna Caillean, Dierna och Viviane som under skilda epoker styr landets öde. 
 
I den andra delen räddar Dierna Avalon undan folkvandringens horder genom att låta den unga prinsessan Teleri gifta sig med en romersk general. Under de olika tidsåldrarna blossar konflikter som skapar hjältar. Mysterier verkar i dt fördolda och så uppstår myten, legenden och sagan. Varje generation skapar den på nytt och söker återupptäcka sanningen.
 
Boken får en 2:a av mig..
 
Dierna är nu Avalons härskarinna och i hennes vård finns en flicka som har en fin börd - hon är en prinsessa. För att förhindra att det kommer in massor med människor till Avslon så ser hon till att den unga flickan gifter sig. Hon ska gifta sig med en romersk general - men, när de möts så inser Dierna att just denna man har hon älskat i ett tidigare liv. Hon låter Teleri ändå gifta sig med honom, trots att hon inte alls älskar honom. Dierna har sett i just den mannen en man som kommer att försvara Brittanien och därmed också Avalon.
 
Allmänt | |
Upp