Plommon och vitlöksspäckad skinkstek....Slow Cooker

Idag har vi invigt slowcookern jag fick på min födelsedag, vi ska testa ett recept på plommon och vitlöksspäckad skinkstek med äpple....spännande. Till denna rätt behövs enbart 5 ingredienser, enkelt och snabbt med andra ord. Men, sedan kommer det att ta tid....hela 6 timmar i slowcookern.
 
Ingredienser (6-8 portioner)
1 kg skinkstek (vi använder älgstek istället)
10 st katrinplommon (utan kärnor)
4-6 vitlöksklyftor
1-2 dl koncentrerad äppeljuice
1 tsk salt
peppar (efter behag)
 
 
Gör så här:
Här kan du väla om du vill skära skåror i skinksteken eller om du gör ett hål genom den. Vi valde att göra ett hål för att fylla vitlök och katrinplommonen i - annars kan du bara stoppa in dem i skårorna lite överallt.
 
 
När skinksteken är fylld så lägger du den ner i slowcookern och salta och peppra. Vi la också några vitlöksklyftor och katrinplommon bredvid steken. Häll över juicen.
 
 
Nu ska slowcookern få börja arbeta - sätt den på slow och tiden ca 6 timmar.
 
 
Servera tillsammans med potatis och svartvinbärsgelé. Jag gjorde klyftpotatis till...mums så gott det var. Men, nästa gång så ska jag även göra en sås till genom att älgköttet är så magert...det blev lite torrt - men, ack så gott.
 
 
Jag måste bara slänga in en bild på det fina ljusträdet jag fick av mina föräldrar i födelsedagspresent....det är sååååå fint!
 
 
Denna söndag är helt perfekt...förutom att det fortfarande snöar då vill säga. Vi har firat våra pappor och fått tårta och fikabröd + denna goda stek som puttrat utan av behövt göra något. och att sedan få äta en god middag på...ja, men kan det bli bättre. Nu ska vi kura ned oss i soffan och tända lite ljus....nu mår jag gott!