Köttfärslimpa med bacon....Slow Cooker

Har hittat ett nytt recept till min älskade slow cooker - denna gång ska det blir köttfärslimpa inlindad i bacon + potatis och morot m.m. Det är så spännande - och jag måste faktiskt erkänna att det var så länge sedan jag överhuvudtaget tyckte det var spännande att laga mat....
 
Ingredisenser:
1 kg nötfärs
4 msk ströbröd
1 dl vatten
1ägg
1 pkt valfri färskost (jag tog gräslök)
1 msk soja
vitlöspulver
paprikapulver
salt
peppar
ca 1-2 msk kalvfond
1 pkt bacon
7-8 potatisar
3-4 morötter
1 gul lök
1 dl köttbuljong
 
 
Gör så här:
Börja med att blanda ströbröd med vatten så att det får stå och svälla några minuter. Blanda sedan ihop färsen med ägg, kryddor, soja, fond och ströbrödsblandningen.
 

Platta ut färsen och klicka sedan på färskosten. Rulla sedan ihop den och linda sedan bacon runt om. Lägg den sedan i en smord slow cooker.
 
 
Klyfta sedan potatis, och lök - skär morötterna i slantar. Lägg detta runt om köttfarslimpan och häll sedan över buljongen och sätt på slow cookern på LÅG värme i ca 5,5 - 6 timmar. Vi valde 5,5 timmar och det blev perfekt....
 
 
Om man vill så kan man göra en god sås av skyn som blir i slow cookern....eller bara använda skyn som den är. Vi använde bara skyn, det var så saftigt ändå....
 
Efter 5,5 timma....dinner i served!
 
 
Vi plockade ut potatis, morot och lök med en hålslev och la dessa i en annan skål - för att ha en chans att lyfta upp köttfärslimpan. Jocke delade den sedan i skivor....mums så det ser gott ut.
 
 
Alltså, detta var det godaste jag har ätit på länge - så himla gott var det. Till detta hade vi hemgjord svartvinbärssylt som Jockes mamma gjort till oss. Mums fillibabba.....
 
 
 
Recept & annat gott | |
Upp