Inspärrad: En sann historia

(9 tim 4 min)
 
Teresa Coopers historia är hjärtskärande från första början. Hennes mamma var psykiskt sjuk och hennes pappa var alkoholist, och Teresa omhändertogs redan som bebis.
 
Efter att ha tillbrimgat sin barndom på diverse hem skickades hon till en internatskola. Det var innanför dessa fängelsemurar som hennes mardröm började. Inom tjugofyra timmar blev Teresa utsatt för den ökända inspärrningsmetoden, under vilken hon blev injicerad med farliga höga doser av sinnesförändrande droger och isolerades i kvarsittningsrummet om hon kämpade emot. Det var inte långt efter detta som det sexuella utnyttjandet tog sin början.
 
Detta är berättelsen om en ung flicka som blir utnyttjad och misshandlad på alla tänkbara sätt, och hur samma flicka slog tillbaka till att bli den överlevare som hon är idag.
 
Boken får en stark 4:a av mig! Det är så att man både förfasas och mår illa över hur dessa flickor behandlades på denna internatskola som det så fint heter
 
Boken handlar som sagt var om Teresa - som blir förflyttad till Kendell House...en skola för missanpassade flickor. Hon var 14 år gammal när hon kom dit och inom första dygnet så började de proppa i henne mediciner och gav henne sprutor - personalen där sa att det var för hennes eget bästa. Hon fick aldrig något svar på varför hon var just där eller varför hon måste äta medicin....hon var ju inte sjuk på något vis, det enda hon hade gjort var att födas in i en dysfunktionell familj. När de sexuella övergreppen böjade så var hon helt borta av droger och kom nästan inte ihåg vad som hänt...förutom att hon hade väldigt ont i underlivet, ändtarmen och i munnen. Ingen trodde på henne...inte en enda människa. Hon var så drogad att hon ibland inte ens kunde gå eller tala - hon såg ut som ett levande skelett till slut.
 
När hon var 16 år, så fick hon flytta in till en fosterfamilj...och där fortsatte mardrömmen för henne. Mannen i familjen började utnyttja henne...så fort "mamman" i familjen åkte hemmifrån. Det absolut värsta var att ingen trodde på henne - de sa bara att hon gjorde vad som helst för att få uppmärksamhet. Teresa var helt ensammen i världen....
 
Detta är Kendall House....där alla övergrepp på unga flickor skedde, både psykiskt och fysiskt. Den engelska kyrkan stod som bidragsgivare till denna instutition...bara det gör ju saker så mycket hemskare.
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Och detta är Teresa Cooper som vuxen kvinna - som än idag lever med ständiga smärtor och är självmorsbenägen. Tiden i Kendall House har satt djupa spår i själen på henne....och vem kan ifrågsätta detta.
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Teresa Cooper kämpade i 18 år för att få rättvisa skulle skipas och visa världen för vad hon och de andra flickorrna blivit utsatta för. De flickorna som var på Kendall House fick så många olika droger så förstört deras kroppar totalt. De flickor som nu vuxit upp och fått egna barn har många av dessa olika födelsedeffekter - som blindhet, gomspalt m.m. Detta är ett resultat av alla doger de blivit utsatta för på Kendall House.
 
Kendall House stängdes 1986.
 
Böcker jag läst | |
Upp