Kassler Creole

Nytt recept igen....denna gång en spännande variant på en kasslergratäng - men mycket smak.
 
Ingredienser - 4 pers:
1 st purjolök
1 st rör paprika
1/2 färsk ananas
1 tsk rapsolja
1 tsk curry
1 msk soya
400 gr kassler
2 dl cremé fraiche
1 dl chilisås
1 krm cayennepeppar
2 dl okokt ris
 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla purjolöken och paprika. Skär ananas i mindre bitar. Hetta upp olja och curry i en stekpanna och fräs purjolök, paprika och ananas. Häll på soya. Lägg sedan i en ugnsfast form.
 
 
Skär kassler i mindre bitar och lägg i formen med grönsaksfräset.
 
 
Blanda samman cremé fraiche, chilisås och cayennepeppar och klicka ut den över kasslern.
 
 
Gratinera i ugnen i ca 25 minuter och koka riset och servera det till kasslern.
 
 
Det blev riktigt gott....och kryddstarkt. Om man inte gillar att maten är så kryddstark så kan man minska på cayennepepparn och chilisåsen. Men, jag gillar att det bränner i munnen....så tummen upp från mig och den var väldigt enkel att göra.