Villa Havsbris

(7 tim 53 min)
 
Sophie återvänder motvilligt till sitt barnsdomshem, det gamla kurhotellet Villa Havsbris, som hon fått ärva efter moderns död. Hon vill inte vara här längre än nödvändigt och planerar att återvända till karriären och livet i Berlin så fort hon bara kan.
 
Att sälja ett nedgånget kurhotell är inte det lättaste, och hon får rådet att renovera det. Hon sätter in en annons om arbetskraft och inom kort flyttar tre väldigt olika med arbetsvilliga persoenr in, alla i behov av en paus i tillvaron. Det visar sig efter ett tag att deras bagage inte är så lätt som de påstått, men i takt med att huset förändras, så förändras också människorna i det.
 
I grannhuset, bor Ella. En gammal dam som i alla år skött den stora trädgården som omger villan. Ella är döv, vilket tillät Sophies mor Mona att lätta sitt hjärta i hennes sällskap. Men Ella kan läsa på läpparna, och utan att Mona förstått det, avslöjade hon den hemlighet som skulle följa henne i graven. Nu står Ella inför ett dilemma. Ska hon berätta vad hon vet för Sophie?
 
Boken får en 3:a av mig!
 
Boken handlar om Sophie som ärver ett gammalt kurhotell som gått i arv från kvinnorna i hennes familj. Men, detta kommer som en chock för att hennes mamma hade sagt till henne att hon sålt "Villa Havsbris" för över tio år sedan. Sedan Sophie lämnade sitt barndomshem som ung kvinna - och flyttade till Berlin (där hon bor än idag), så hade hon knappt någon kontakt med sin mamma längre.
 
För att få det sålt så behöver hotellet renoveras, men Sophie har inte råd att hyra in hantverkare. Då kommer en vän med förslag att sätta in en annons i tidningen - att hon söker arbetskraft som får bo och äta gratis...mot att de arbetade på huset. Hon får tre väldigt omaka personer som söker detta arbete...en medelålders kvinna, en äldre man och en man som är släkt med hennes advokat.
 
Ju mer de abetar på huset...desto mer läker även människorna i huset. Men, en dag får Sophie reda på någonting otroligt livsomvälvande....som har med hennes barndom att göra. Vad ska hon nu göra?
 
 
Böcker jag läst | |
Upp