Kyckling & Potatisgratäng
Nytt recept igen....spännande!
Ingredienser - 4 portioner:
600 gr kycklingfilé
800 gr potatis
1 röd lök
2 msk oregano
1 msk basiklika
2 dl vatten
2 dl matlagningsvin, vitt
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 vitlöksklyfta
250 gr coctailtomater
1 - 2 dl riven ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla kyckling, skala ock skiva potatisen, fin hacka löken.

Varva kyckling, potatis, rödlök och kryddorna (oregano och basilika).

Blanda samman vatten, matlagningsvin, smulade buljongträningar och pressad vitlök och rör om.
Häll sedan över blandningen över gratängen...

Halvera körsbärstomaterna och fördelea dem över gratängen och salta och peppra. Strö sedan över den rivna osten. In i ugnen i ca 40 minuter...

Klart!

Det var faktistkt ganska gott, men genom att vi inte hade vitt matlagningsvin så färgades kycklingen och potatisen av det röda vinet....så vitt vin är nog trots allt att föredra. Jag funderar också på att byta ut delen vatten till matlagningsgrädde för att få lite mer krämighet i rätten. Jocke skulle även vilja ha lite skivad svamp....
Bon Apetit!