Midsommarbrud

(10 tim 47 min)
 
Det är midsommarnatt år 1411. Under dygnets få mörka timmar är en ogift kvinna fri att göra sådant som annars är förbjudet. Allt som sker är då ogjort nästa dag.
 
Karin tänker att framtiden ser ljus ut, för första gången på länge. Hennes barndomshem Ransta tycks åter lova liv och de frodiga åkrarna är ett gott tecken efter år som följt på svarta dödens härjningar. Fast när faderns pengakista ekar tom gifter sig Karin motvilligt med Engelbrekt Engelbrektsson. Med hjälp av rikedomarna i gruvan kan nog Ransta åter blomstra och bli traktens främsta hästgård. Men för Karin, som haft andra planer för livet, blir tillvaron svår. Kanske skulle hon kunna bli lycklig, ändå? Om hon bara kan glömma den där midsommarnatten...
 
Midsommarbrud är den tionde delen i romanserien Släkten.
 
Boken får en 3:a av mig!
 
Boken handlar om Karin och hennes stora kärlek Folke....en man som hon blivit lovat att få giffta sig med av sin far. Men, tiden på gården Ransta är knapert och hennes far bestämmer att hon ska gifta sig med en annan man - Engelbrekt.
 
Engelbrekt leder ett uppror mot kungen och Karin följer honom på hans korståg genom land och riken. Folket har fått nog av alla höga skatter och de sätter nu tillsammans ned foten. Nu är det nog! Men, hennes hjärta längtar alltid tillbaka till Ransta och häst och hunduppfödningen de har där. Folke är en av hennes man Engelbrekts förtrogna och varje gång han kommer nära henne så blir hon hjälplöst svag.
 
Böcker, film & musik | |
Upp