Laxburgare

Till middag idag blev det laxburgare....jag tycker det är så himla gott! En betydligt nyttigare variation än den vanliga hamburgaren....och en egen dressing på det....mums!
 
Ingredienser - 4 peroner...
 
 
4 st laxbitar
1 st citron (jag använder citron på flaska denna gång)
salt och peppar
1 st rödlök
250 gr champinjoner (hade tyvärr inga hemma)
 
Dressing:
1 dl cremé fraiche
3 tsk senap (jag använder Johnny´s söt/starka)
3 tsk flytande honung
1 knippe dill (jag använde dillkrydda)
2 st salladslök (man kan lika gärna ha i ananas...också super gott)
 
Gör så här:
 
 
Endera steker du laxbitarna i stekpannan eller så gör ni som jag gjorde....in i ugnen på 175 grader i ca
15 minuter. Laxen saltas, peppras och häll över juicen från en citron innan du steker eller stoppar in den i ugnen...
 
Dressingen:
Blanda cremé fraichen, men senap, honung och dill....smaka av med salt och peppar. Tärna salladslöken fint (eller ananas om du hellre vill ha det) och häll ner i cremé fraiche.
 
 
Stek den röda löken och svampen (har ingen svamp idag), tills den mjuknat....i olja eller smör.
 
 
Bred ut lite av dressingen på hamburgerbrödet. Lägg på laxen och den stekta löken och svampen. Klart! Man kan ha babyspenat under laxen eller salladsblad också (men hade tyvärr inget hemma).
 
Klart för att äta...mums!
 
 
Smaklig måltid....