Fläskfilépasta med soltorkade tomater

Idag har jag gjort något rikigt gott....men jag har bytt ut fläskfilén mot kycklingfilé i stället. Så kort och gott så heter nu rätten Kycklingfilépasta med soltorkade tomater.
 
Det är inte svårt att göra...sådana rätter gillar jag!
 
Ingredienser (4 portioner)
 
4 port. pasta (jag använde skruvmakaroner)
600 gr Kycklingfilé (eller fläskfilé om man så önskar)
smör/olja att steka i
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk tomatpuré
2 dl cremé fraiche
1 1/2 dl grädde
ca 8 soltorkade tomater
1 msk kinesisk soya
salt
perppar
basilika (efter tycke och smak)
 
 
Gör så här:
 
Koka pastan...
 
Skär kycklingfilén i strimlor och bryn på tills bitarna har fin färg. Lägg dem sedan åt sidan en liten stund...
 
Hacka löken och fräs den mjukt. Tillsätt pressad vitlök och tomatpurén.
 
Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan och rör om. Häll sedan på grädde, cremé fraiche och de hackade soltorkade tomaterna. Låt koka ihop i ca 5 minuter och smaksätt med soya, salt och peppar. Späd eventuellt ut med lite pastavatten om det behövs.
 
Rör ner pastan i kycklingsåsen...
 
Rör om! Jag blandade också i lite salladslök för att få in lite grönfärg i maten. Blanda sist i lite basilika (jag tog ca 1 msk).
 
Klart att avnjutas...
 
Jag tog 2 msk soya i rätten, men det räcker gott och väl med 1 msk (som jag även skrivit in i receptet).
 
Den är supergod....har gjort den tidigare också, men då hade jag fläskfilé istället för kycklingen. Det var också gott...såklart!