Fylld, gratinerad frukostkorv & Gräddstuvad vitkål

Ny rätt igen...denna gång blev det fylld frukostkorv och till det gräddstuvad vitkål....
 
Fylld, gratinerad frukostkorv
 
Ingredienser, 4-6 port :
 
6 st frukostkorvar eller lunchkorvar
2 dl riven herrgårdsost
100 gr philadelfiaost
1 dl finhackad salladslök
2 msk bostongurka
2 tsk dijonsenap
salt och peppar
 
2 dl grädde
2 msk ketschup
 
 
Gör så här:
 
Smörj en ugnsfast form lagom till sex korvar (jag hade bara 4 st). Skär ett längsgående djupt snitt i varje korv.
 
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och fördela i sniten på korvarna.
 
 
Vispa ihop grädde och ketchup och häll det över korvarna. Gratinera i 200 grader i 20-25 minuter.
 
 
 
Gräddstuvad vitkål
 
Ingredienser:
 
1/2 vitkålshuvud
2 1/2 dl grädde
1 dl cremé fraiche
3-4 tsk fransk senap
3 tsk dragon (torkad)
salt och peppar
 
 
Gör så här:
 
Strimla kålen fint och skölj noga. Fräs kålen i rikligt med smör....salt och peppra.
 
 
Häll på grädde, cremé fraiche, fransk senap och strö över torkad dragon. Låt kålen småputtra i 15-20 minuter och smaka av med salt och peppar.
 
 
Bon apetite!
 
 
Det var riktigt gott tyckte jag....denna rätt blir det nog fler varianter av i framtiden.