Blomkålslåda
Idag så testade jag ett nytt recept.....en blomkålslåda bide det denna gång.
Ingredienser:
1 blomkålshuvud
1 gul lök
10 st champinjoner
2 st korvar, vill du inte ha korv kan du även ta bacon, salami, skinka (man tager vad man haver kort och gott).
200 gr philadelphia ost
1 ägg
2 dl grädde
1,5 msk soja
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär ner blomkålen i mindre bitar och koka de i lättsaltat vatten, koka bara i några minuter tills de börjar mjukna.

Under tiden börjar du hacka champinjonerna (jag använda inga champinjoner), löken, korven eller om du valt bacon grovt. Stek det i smör så att de får lite färg.


Rör sedan ihop grädde, ägg, philadelphiaost, soja, tomatpuré och vitlök. Smaka av med salt och peppar...om du valt bacon så tänk på att baconet är salt i sig själv.


Lägg sedan blomkålen i en ugnsfast form och sedan champinjonerna och sedan häller du över det du stekt (bacon och lök) över hela formen. Häll sedan på röran med grädde och toppa med riven ost.

In i ugnen...i ca 15 minuter.

Klart att äta - vi hade coleslaw till!
