Fylld kyckling med rostade rotsaker
Ny maträtt idag igen.....denna gång blev det fylld kyckling med rostade grönsaker/rotfrukter. Det finns så enormt många recept att prova på Pinterest...testa ni också.
Fylld kyckling
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
1/2 röd lök
3 tomater
1 gul paprika
1 Zucchini
salt och peppar
1 tsk italiensk salladskrydda
2 tsk olivolja, extra-virgin
1-2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Placera kycklingen på en skärbräda och skär skåror i filén, men inte helt igenom.

Fyll varje skåra i kycklingen med tunnas skivor (halvmånar) av tomat, paprika, lök och zucchini. Ringla över lite olivolja över kycklingen och krydda med salt och italiensk salladskrydda. Strö sedan över riven ost...efter smak. Jag hade vanlig riven ost + prästost. Men, du kan ha mozzarella eller anan ost du tycker om.


In i ugnen i ca 30 minuter.
Rostade rotsaker
Ingredienser:
Sötpotatis
Blomkål
Zucchini
Röd lök
Gör så här:
Skiva rotsakerna/grönsakerna tunt och lägg dem på en plåt. Ringla över olivolja och strö över lite flingsalt. I receptet så stod det även rödbetor, men det belv så fullt på plåten när jag använde de grönsaker som blev över från den fyllda kycklingen.


Även denna ska in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter....
Klart!

Det var jättegott och även denna rätt kan man variera efter tycke och smak....bara att testa tycker jag! Vi hade en klicka Aioli till....mums!
Mumsigt!