Fiskgratäng med blomkålsmos
Igår stod Jocke för middagen och det blev en helt ny maträtt - giskgratäng med blomkålsmos....spännande. Han kom på att jag brukar vilja dokumentera stegen när jag gör någon ny maträtt, men kom på det när blomkålsmoset redan var klart....så håll till godo.
Fiskgratäng med blomkålsmos - 4 portioner
Ingredienser:
400 gr blomkål
2 dl créme fraiche
3 dl riven ost
salt och peppar
1 liten gul lök
3 msk smör
3 soltorkade tomater
600 gr ryggfilé av torsk
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blomkålsmos: Dela blomkålen och koka den mjukt. Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av ordentligt.
Mixa blomkålen med 1 dl créme fraiche. Blanda ner 2 dl ost och smaksätt med salt och peppar. (Jocke använde elvispen).
Såsen: Hacka löken och fräs den i smör eller kokosfett i en kastrull. Blanda ner 1 dl cremé fraiche och hackade soltorkade tomater.

Lägg fiskbitarna i mitten av en ugnsfast form och klicka ut blomkålsmoset runt om.

Häll såsen ovanpå fisken och strö över 1 dl riven ost.


Grädda i ugnen i ca 20 minuter....vi lät den vara inne i 30 minuter och fisken blev perfekt då tycker vi.

Smaklig måltid....det blev supergott och jag är riktigt förvånad över hur gott blomkålsmoset var.
