Bacon och köttfärsgratäng

Ny rätt idag igen, roligt att testa nya recept. Supergott.....ni måste prova någongång!
 
Ingredienser, ca 8 portioner:
800 gr köttfärs (vi använde älgfärs)
2 klyftor vitlök
1/2 tsk lökpulver
3 pkt bacon
8 ägg
1 brk tomatpuré
2 dl grädde
1/2 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
3 dl riven ost
 
 
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Bryn köttfärsen med pressad vitlök och lökpulver. Jag valde att hacka ner en 1/2 rödlök också i köttfärsen. Stek också baconet i mindre bitar.
 
 
 
 
Ta bort överflödig vätska från köttfärsen och baconet, häll den sedan ner i en stor ugnsfast form och blanda om så att allt blandas.
 
 
 
Blanda samman äggen, tomatpurén, grädde, salt och peppar och när allt är rört samman så tillsätter man den rivna osten och rör om igen.
 
 
 
Häll såsen över köttfärsen/baconet och bred ut det över hela formen och strö över resten av den rivna osten.
 
 
 
In i ugnen i ca 30-35 minuter i 200 grader.
 
 
 
Klart och upp på tallriken - vi serverade coleslaw till.
 
 
 
Om man inte vill ha så mycket ägg i rätten så kan man minska dessa och samtidigt öka mängden köttfärs. Svamp, lök och pickles är också gott att ha i rätten. Vi tänker prova med tacokrydda i köttfärsen nästa gång vi gör denna rätt. Då kommer den kort och gott förvandlas till en god tacogratäng....är iallafall tanken.
 
#1 - - Jessica Högberg:

Så mycket gott du lagar!! Måste testa även denna=)

Svar: Ja, den måste du prova...så otroligt god + att man själv kan variera maträtten beroende på vad man har i köttfärsen. :)
CARINA WESTIN

#2 - - Jessica Högberg:

Ja, grymt!

Svar: :)
CARINA WESTIN