Kasslergratäng med gräddig broccolisås

Idag testade jag något nytt igen - en kasslergratäng med en gräddig broccolisås. Jag hade allt hemma utom kalvfonden, men det fick gå ändå...
 
 
Ingredienser (4 pers):
800 gr kassler
4 dl grädde
1 röd paprika
1 broccolistånd
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk soja
1 msk kalvfond
salt, peppar och torkat timjan
2 dl riven ost
 
Gör så här:
Skär kasslern i tunna skivor ca 0,5 cm. Lägg dem i en ugnsfast form och vill du ha en yta på kasslern så kan du bryna den först i stekpanna.
 
 
Dela grönsakerna till mindre bitar och fräs dem hastigt i smör i en stekpanna. Jag tog även en gul paprika med för lite färg i maträtten.
 
 
Tillsätt grädde, soja, kalvfond och smaka av med kryddor. Jag tillsatte även lite maizenamjöl för att få såsen lite krämigare.
 
 
Häll såsen över kasslern och toppa med riven ost...
 
 
In i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Servera med valfritt tillbehör - vi valde en vitkålssallad.
 
 
Mums....det var riktigt gott!