Kycklinggryta med sötpotatis och morot

3:e advent idag och då smaskar vi till det med en supergod middag av kyckling, sötpotatis, morot och tomat + en massa andra ingredienser....
 
 
Ingredienser - 4 pers:
500 gr sötpotatis
500 gr morot
2 tsk rapsolja
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
600 gr kycklingfilé
2 msk balsamvinäger
2 msk kalvfond
2 1/2 dl grädde (matlagningsgrädde om ni vill ha en lite smalare variant)
1 tsk basilika
250 gr coctailtomater
 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala och tärna sötpotatis och morötter i cm stora bitar. Lägg i en ugnsfast form eller på en vanlig plåt och ringla över lite olja, krydda med salt. Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills rotfrukterna är klara.
 
 
Skala och hacka lök och vitlök och skär kycklingen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite olja eller margarin och bryn allt. Krydda med salt och peppar.
 
 
Jag har ingen stekpanna med lock, så jag häller över allt i en vanlig kastrull.
Tillsätt balsamvinäger, kalvfond, grädde och basilika. Lägg i tomaterna i pannan och låt sjuda under lock tills kycklingen är genomstekt och tomaterna är mjuka.
 
 
Ta ut rotfrukterna och krydda med salt eller chiliflakes om ni vill.
Servera detta till kycklingen....bon apetit!