Kassler och Rislåda

Hemma sjuk idag och Jocke jobbar över till 19:00....vad ska jag hitta på att göra för någon mat. Något snabbt, enkelt och gott - kassler och rislåda....passar då perfekt. Har aldrig gjort den förr, men enligt receptet så verkar det inte vara några konstigheter..
 
Alla ingredienserna
 
 
Det här behöver du: (6 portioner)
 
6 portioner kokt ris
0,5 kg kassler
1 st purjolök
3 dl grädde
1 dl majonäs
0,5 dl chilisås
ca 200 gr riven ost
 
Koka riset och häll upp det i en ugnsfast form. Tärna kassler och purjolöken...
 
 
Lägg det ovanpå riset i gratängformen
 
 
Blanda ihop allt sammans i formen
 
 
Gör iordning såsen av grädde, majonäs och chilisåsen och häll det över kassler och rislådan.
 
 
Strö sedan på riven ost
 
 
Fram till hit kan du förbereda maträtten (det gjorde jag). Ställ in formen i kylskåpet när den svalnat.
 
Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader tills den fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter om riset är varmt och ca 20-25 minuter om gratängformen fått stå kallt.
 
 
Den var försvinnande god - vi fick varsin portion på tallriken och 5 matlådor. Nice! Nästa gång jag gör den så kommer jag nog att lägga på lite ananasringar på toppen (innan osten).