Kladdkaka & Pizzasnurror - Lchf

Mamma och pappa kom förbi idag och så fxade jag ihop en Lchf kladdkaka....den belv supeäcklig! Men, mamma och pappa tog två bitar med grädde....säkert bara för att vara snälla :)
 
 
Jag gjorde ett stort misstag....och läste receptet helt fel. Jag måste ju byta ut mandelmjölet, genom att Jocke är allergisk mot nötter. Det stod så här:
 
I dl mandelmjöl kan bytas ut till:
*2 msk kokosnötmjöl
*0,5 dl pofiber
*1 msk fiberhusk
 
Men missade totalt nästa mening: "Du kan också välja att ta lite av varje av dessa". Smarta jag trodde att 1 dl mandelmjöl skulle bytas ut av alla dessa tre ingredienser, men det betyder nog bara en av dessa. Så summa summarum så var inte kladdkakan god alls....hmmm....inte undra på det.
 
Kladdkaka
 
Ingredienser:
35 gr smör
1 ägg
2/3 dl vispgrädde
3/4 dl mandelmjöl (jag tog alltså fel, det borde ha varit 0,3 dl pofiber)
2 msk kokosmjöl
2 1/2 msk stevia strö/sukarin
2-3 tsk kakao
1/2 krm vaniljpulver (hade inget sådant hemma så det blev vanligt vaniljsocker)
20 gr grovhackad mörk sockerfri choklad
10 gr hackade nötter (det använde inte jag)
 
Gör så här:
Smält smöret. Blanda mandel- och kokosmjöl, stevia strö, vaniljpulver, choklad och hackade nötter. Blanda i ägget, smöret och vispgrädden (ovispad).
 
Rör om tills allt blandat sig. Smaka av om smeten är lagom söt (smeten är dock mer söt än vad kakan senare blir). Häll i en smörad och bröad form (mandelmjöl - jag använde kokos) på 16 centimeter.
 
Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig). Serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass.
 
 
 
Pizzasnurror   (Jag gjorde dubbel sats....gångrade allt med två)
 
Pizzabotten:
4 ägg
100 gr philadelphia
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
3 msk mandelmjöl
5 dl riven ost
 
Topping:
Tomatpuré
100 gr rökt skinka
150 gr riven mozarella i påse (hade bara vanlig riven ost)
 
Instruktioner:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen fluffiga i 5 minuter.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna. Bred ut smeten på bakplåtspapper, lägg över plastfolie och kavla ut smeten. Dra bort plasten.
 
Förgrädda botten ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun. Höj ugnsvärmen till 225 grader.
 
Lägg på tomatpuré, strimlad skinka och riven mozarella och rulla ihop från kortsidan med hjälp av bakplåtspappret precis som en rulltårta. Skär ca 12 mm breda skivor. Lägg direkt på plåten och strö över lite riven ost. Grädda ca 10 minuter eller tills snurrorna har fått fin färg. Ät och njut!
 
 
Glömde knäppa kort när jag kavlade ut...eller rättare sagt tryckte ut smeten på bakplåtspappret som ligger på plåten. Hade som sagt var plastfolie på, men det var riktigt kladdigt och svårt att komma åt med en kavel. Men, tillslut så fick jag ut allt relativt jämt på plåten....in i ugnen och dela "rulltårtan" i mindre bitar och in i ugnen igen.
 
 
De var riktigt goda...