Farfars köttbullar
Jocke började med att göra köttbullar vid 22:00 tiden ikväll - farfars goda köttbullar.....mums!
Detta behöver du för att göra dessa godingar:
1 1/2 msk ströbröd
1 dl mjölk
500-600 gr blandfärs (vi använder älgfärs)
1 stor gul lök, grovriven
1 rå potatis, riven
1 ägg
salt, peppar
1 nypa socker
2 msk tomatpuré
1 msk chilisås
1 tsk worcestersås
1/2 msk ljus dijonsenap
Gör så här:
Låt ströbrödet svälla i mjölken i ca 5 minuter. Blanda sedan samman samtliga ingredienser till färsen och ställ in den i kylen en stund, helst i en timma.



Rulla små köttbullar - enklast med vattenskölda händer. Lägg dem på smör- eller bakpapper. Stek köttbullarna i margarin i omgångar på medelvärme. Skaka pannan då och då så att bullarna blir runda och fina.



Tips! Köttbullar ska stekas långsamt och det tar tid. Ska du göra många kan de stekas knappt färdiga i stekpannan och efterstekas i ugnen på 100-125 grader i ca 40 minuter.

Naturligtvis så måste de ju smakas på.....de var supergoda - som vanligt...

Nu är det bara Janssons kvar att göra och den börjar vi med i morgon....sedan skall prinskorvarna stekas och potatis kokas, men det gör vi på självaste julafton.