Godis!
Jag ska försöka mig på 5 minuters chokladfudge...det gick sådär. Det blev gott, men så mäktigt att en liten, liten bit räcker. Jag tror jag gjorde lite fel redan från början. Jag köpte 1 brk kondenserad mjölk, men den var brun (i receptet såg den vit ut)...hmmm. Jag hade alltså köpt hem fel sort...suck! Men, skam den som ger sig....jag använde den jag hade köpt hem...så det blev choklad på choklad. De blev heller inte alls så fina och stora som på bilden i receptet.....suck! Bättre lycka nästa gång....
5-minuters chokladfudge (ca 40 bitar)
400 gr mörk choklad
25 gr smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 gr (okokt) (använd inte sorten som heter orginal eller krarmelliserad)
Gör så här:
- Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad
- Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt den svalna något.
- Bred ut i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen. Skär fudgen i bitar när den stelnat.





Jocke bestämde sig för att göra lite knäck. Det luktar så otroligt gott när "smeten" puttrar på spisen. Så nu har vi både knäck och chokladgodis såhär inför julen....underbart!
Knäck
Placera ut en massa knäckformar på en plåt och börja....
2 dl grädde
2 dl sirap
2 dl socker
Gör så här:
- Blanda alla ingredienserna i en panna på spisen
- Koka knäckblandningen i ca 12-15 minuter och rör om då och då
- Gör ett kulprov i ett vattenglas - går "smeten" formas" enkelt till en kula...ja, då är den klar.
- Använd en sked och fyll formarna
- Om man vill så kan man även tillsätta krossade madlar, men det väljer vi bort på grund av nötallergi.




Medan Jocke pysslade med knäckkoket så fixade jag mina fina glasburkar....lite julgranskulor och en ljusslinga i varje. Åh, så det blev juligt och fint nu i köket också. Love it!


