Hundgodis

 
Det finns inget bärttre och godare än när man gör eget godis till hundarna. Jag har gjor de detta ett antal gånger, men måste erkänna att det var ett tag sedan nu. Jag brukar oftast torka blodpudding i ugn eller lever, vi har till och med torkat älghjärta i ugnen också - kan ni fatta vad hundarna var lydiga sedan :)
 
 
Bilden tagen från denna sida
 
 

Torkad lövbiff
Lägg några skivor lövbiff på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen i 150 grader tills köttet känns riktigt torrt. Skär i pyttesmå bitar. Förvara i kylen.

 

Kyckling jerky
Skär två kycklingbröst på tvären i 0,5 cm tjocka strimlor. Torka på en plåt med bakplåtspapper i ugnen i 100 grader tills de är riktigt torra och hårda. Det tar cirka två timmar. Förvara i kylen.

 

Laxbollar
Koka 200 gram lax. Mixa med ett ägg, en tesked rapsolja och två teskedar Maizena. Rulla till små bollar och låt baka på bakplåtspappersklädd plåt i 10–15 minuter i 150 graders ugnsvärme. Förvara i frysen.

 

Blodpudding

Skär blodpudding i så små bitar du vill ha och lägg på en plåt. Torka blodpuddingen på låg värme (ca 100 grader) tills blodpuddingen är helt torkad (ca 30 min – 3 timmar beroende på hur stora bitar du har) tänk på att spisluckan ska vara lite på glänt medan du torkar.Lägg bitarna i en påse och servera sedan till hunden. Om det är så att bitarna inte blev helt genomtorkade förvara godiset i kylen eller frysen.

 

Spara