Våfflor

 
(25/3-13)
 
Idag är det våffeldagen eller som det heter på riktigt vårfrudagen. Att något så gott alltid måste vara onyttigt? Men, oj vad det var smaskigt....det var så länge sedan jag åt våfflor - mumsfillibabba - och naturligtvis så måste man ha grädde och hjortronsylt till!
 
I Wikipedia ( http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A5ffla)  står det följande om våfflor:
 
En våffla är en sorts bakverk, maträtt och även efterrätt. Formen på våfflan är fyrkantig eller rund, större våffeljärn producerar ibland fem sammanhängande hjärtformiga våfflor, som är lätta att lösgöra från varandra. Ordet är känt sedan 1642 och kommer från tyskans Waffel, med samma betydelse, men sattes antagligen av förfäder i samband med Vår Fru (Jungfru Maria).[1] Våfflor är än idag i en stor del av Sveriges hushåll en vanlig rätt på Våffeldagen, det vill säga Jungfru Marie bebådelsedag som firas den 25 mars.