Janssonpaj
(7/4-12)
En ooooooootroligt god paj är denna janssonpaj - gör den och smaka!
4 portioner - Ugn 225 grader
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gr smör eller margarin
100 gr riven ost
2 msk iskallt vatten
Fyllning:
500 gr potatis
1 gul löl
1 brk anjovis
3 dl matlagningsgrädde
Dekoration:
Lökringar
Kryddgrönt
Gör så här:
1) Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i portionsformar (eller i en stor pajform). Låt vila i 30 minuter.
2) Skala och riv potatisen grovt. Skala och hacka löken. Lägg potatis och lök i pajskalet. Lägg ansjovisarna som ekrar i pajen. Häll över gräddden och grädda i ca 30 minuter tills potatisen känns klar. Dekorera med lökringar och kryddgrönt.
