Brr....vilket trist väder

Idag så snöar det pyttesmå snöflingor, det är -1 grad och det blåser.....brrrr, vilket trist väder. Idag blev det återigen vinterjackan på + vantar och mössa. Det gjorde till och med ont i ansiktet och ögonen, när jag gick i motvinden....för snöflingorna var så hårda och vassa.
 
 
Bara efter en kort stund in på vår promenad, så var hundarnas pälsar full av snö. Men, flingorna är så småa så det ser nästan ut som om de skulle ha mjäll. Det verkar inte som om hundarna har samma bekymmer av snön som deras matte har....för de travar på precis som vanligt och gör det hundar brukar göra.
 
 
Åh, så skönt det blev när vi vände om för att gå hem igen....för då har jag vinden i ryggen och ansiktet är inte lika utsatt längre. Allt ute just nu går i en vit och grå skala......fy, så trist det är. Färg, färg och åter färg......jag behöver FÄRG nu!
 
 
Hundarna fick springa lösa på lägdan en stund på hemvägen. Men, de är inte lika ivriga att springa och utforska som de brukar, allra helst när jag står kvar vid vägkanten. Men, lite spring fick de iallafall i sina ben....
 
 
Till och med påskdunet ser också ledsen ut i detta väder.....
 
 
Tänk, att man aldrig lär sig! Nu när vi går emot våren och sommaren så är det precis som om man glömmer bort att det fortfarande faktiskt är vinter. När snön börjar smälta, det droppar från taken och fåglarna kvittrar i träden, ja.....då är det precis som om kroppen och sinnet bestämt sig för att det är vår. Men, av många års erfarenhet så vet man ju faktiskt att mars och april är knepiga....allra helst på väderfronten. Jag tror att hela (i allafall min) kroppen skriker efter värme, färg och tunnare kläder.....och att återigen få se naturen komma till liv igen. Jag är så ofattbart less på vintern just nu.....
 
Här kommer en sommarbild från förra året.....bara för att jag behöver det. Jag måste bara få tillbaka min vår och sommarkänsla...allra helst nu när det snöar ute. Vi går mot bättre årstider.....sakta men säkert!