Patrioten

(13 tim 6 min)
 
Oron sprider sig på Stockholms nyhetsredaktion efter mordet på en kvinnlig journalist. Medarbetare som vant sig vid att dagligen få ta emot hot fruktar nu för sina liv. Madeleine Winther på Nyhetsbladet har dock siktet inställt på något helt annat. Hon vet precis hur hon ska ta sig framåt i karriären och nu är hon på väg att göra ett rejält scoop. Carl Cederhielm har lovat dyrt och heligt att skydda landet mot fiender. Han och hans båda medsvurna har satt samman en lista på tio namn. De ska hämnas dem som inte själva kan hämnas. I ett land långt borta längtar en man hem till Sverige. Invånarna i den lilla staden är rädda för honom, han som arbetar som livvakt åt den vapen- och narkotikasmugglande ryssen. Snart kommer deras liv att vävas samman och Sverige vakna upp till en ny, skoningslös verklighet. För Carl Cerderhielm är dock upppdraget långt ifrån slutfört. Det är dags att eleminera nästa person på listan.
 
Boken får en 4:a av mig!
 
Boken handlar om flera olika personer och deras vägar kommer tillslut att mötas....på gott och ont.
 
Det är tre män som bestämt sig för att skydda landet mot de fiender som vällt in de senaste åren. När den svenska regeringen och journalisterna inte talar om sanningen för det svenska folket, ja....då måste ju någon göra det. De har samlat på sig 10 olika namn....namn på journalister som de anser sprider falska artiklar eller förskönar verkligheten. De hade helst velat döda stadsministern, men de hade kommit fram till att han var för skyddad och att de skulle bli allt för svårt. Men, journalisterna.....de kan de ta en efter en. De vill att svenskarna ska vakna upp och se verkligheten som den är....att de är svenskarna mot muslimerna.
 
August arbetar som livvakt åt en rysk vapen,- och narkotikasmugglare....men, när hans flickvän dör betämde han att nu får det vara nog. Han återvänder hem till Sverige och hamnar rätt in i ett nytt krig....att rädda en gammal flickvän som hamnat i de tre männens klor.
 
 
Allmänt | |
Upp