Avalons Dimmor - del 1

(15 tim 26 min)
 
Det här är den första delen av Avalons dimmor - en roman om våld, lusta, trolldom och kärlek i den sägenomspunna riddartiden. Den blodfulla och vackra prinsessan Morgaine, halvsyster till den legendarsike kung Arthur, leder den sista kampen mellan druider och kristna i ett England mellan myt och verklighet. Mot henne står drottning Guinevere vars inre förtärs av den glödande passionen för riddaren sir Lancelot. Fram ur det sagoskimrande förflutna och mot en fond av blodiga strider och blixtrande tornerspel framträder kvinnorna kring kungatronen i denna fängslande roman om Kung Arthur och riddarna kring runda bordet.
 
Boken får en 4:a av mig!
 
Boken handlar om den tid då Kung Arthur härskade i England och alla runt omkring honom på den tiden. Men, i denna bok har det även vävts in magi och trolldom...med andra ord allt jag tycker om att läsa - riddartiden och magi. Författaren blandar helst enkelt samman myter och legender..
 
Boken handlar mycket om just Margaine och om hennes mor och moster. Hennes moster är härskarinna/drottning på den magiska halvön Avalon. Hennes mor tvingas gidta sig med Morgaines far när hon var väldigt ung och hon älskade aldrig honom. Men, hon fick en dotter (Morgaine), som hon sedan lämnade i sin systers vård....för att låta henne gå i lära hos henne i Avalon. Det är en kamp mellan druiderna och de kristna....och de kristna vill utplåna de de kallar hedendom och trolldom. Avalons drottning och hennes druid Merlin....de ser in i framtiden och förutspår att kung Arthurs kommer att vara den person som kan föra samman alla Brittanias riken till ett - att han skulle bli storkonung.